Evenementen

Foto's van onze evenementen zijn te vinden op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/KoninklijkPhilharmonischGezelschapVenlo

 

Reünie


In 2022 vieren we het 200-jarig bestaan van onze harmonie, het ‘Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo’. En met 200 jaar muziek in Venlo zit er ook nog steeds muziek in ons gezelschap: een groeiend aantal leden en een orkest dat elke week met groot plezier repeteert onder de leiding van onze dirigent Robbert Paul.


Als oudste muziekgezelschap van Venlo gaan we het komende jubileumjaar groot en groots vieren! Een jaar waarin wij ons als harmonie willen presenteren aan Groot Venlo, met een uitgebreid jubileumprogramma.

Ons jubileumjaar starte op 1 juli 2022 en loopt tot en met 3 juli 2023. Het wordt een jaar vol mooie optredens en een tijd van feest vieren met iedereen die ons een warm hart toedraagt.


Uiteraard maakten we een muzikale start! Dat deden we onder andere met een gezellige reünie op zaterdag 2 juli 2022. Op deze dag haalde we samen herinneringen op en maakten we muziek met leden en oudleden.Op Zondaag


Zondag 3 juli was er een spetterende dag vol muziek voor Groot Venlo en omstreken: wij als Hermenie en Stereo Sunday sloegen namelijk de handen ineen  voor het eendaagse gratis muziekevenement ‘Op Zondaag’ in het Julianapark. Op de podia waar eerder nog de dj’s en acts van Stereo Sunday stonden, was het die zondag tijd voor (een ode aan) 200 jaar muziek in Venlo!


Om 11:11 uur begon Op Zondaag met optredens van gastverenigingen zoals onder andere Fanfare de Echo, Fortissimo en diverse joekskapellen. Als een muzikale ode aan ons jubilerende Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo kwamen deze verenigingen op bezoek in het Julianapark.


Uiteraard lieten wij ook zelf van ons horen met een mooi concert. Na 200 jaar groeien en bloeien wij als oudste muziekgezelschap van Venlo als nooit tevoren en daar werd met dit optreden een mooi muzikaal voorbeeld van gegeven. 


Daar bleef het tijdens Op Zondaag uiteraard niet bij. Het vervolgprogramma was verdeeld over meerdere podia en meer dan uitstekend gevuld met verschillende toppers uit Groot Venlo en ver daarbuiten. Wat te denken van lokale helden als Kwante Hippe, Linke Mik en de Drekskaters? Maar ook Marshmellow Moonshine, de Herfshane en Minsekinder waren van de partij.


Verder kon er genoten worden van het nostalgische geluid (met af en toe een krasje en een kraakje) op de draaitafels van Venloos Vinyl. En de grande dame oet Mestreech gaf ook acte de presence: Beppie Kraft liet Julianapark meedeinen op haar Limburgse klassiekers in deze ode aan 200 jaar muziek in Venlo.

Om 21:00 uur was het dan tijd voor de grote finale van Op Zondaag: de Limburgse powerband Wir Sind Spitze! zorgde ervoor dat het dak er vanaf ging… Deze feestbeesten, die zichzelf omschrijven als ‘eigenzinnig, verrassend en uniek’, kwamen met een mix van werkelijke alle genres die door de polka-wasmachine werden geduwd.

Sweet Child of Mine van Guns n’ Roses, Suspicious Minds van Elvis, maar ook de Duitse klassiekers en eigen nummers kwamen allemaal voorbij. Ontsnappen aan deze waanzinnige muziekwaanzin was onmogelijk: Wir Sind Spitze! zorgde voor een groot feest en een spetterende afsluiting van deze (zon)dag!De Hermenie brengt de gelaarsde kat op ZPF


In het kader van ons jubileumjaar hebben we diverse speciale projecten. Tijdens Zomerparkfeest organiseeerden we een muzikaal evenement voor de jeugd in Venlo met een muzikale versie van het sprookje van ‘De Gelaarsde Kat’.


Een van de beroemde Grimm-sprookjes heeft componist Franco Cesarini gebruikt om er een interactieve compositie voor harmonieorkest bij te schrijven met toevoeging van een verteller. Onder onze muzikale begeleiding werd het sprookje vanaf een prachtige ‘laarzentroon’ verteld door Karlijn van Kruchten!


Karlijn is afkomstig uit Venlo, studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op ArtEZ in Arnhem en is sindsdien werkzaam als muziektheater performer en theatermaakster.Er is een parallel te trekken tussen sprookjes en de Hermenie: sinds lange tijd mensen blij maken! De twee eeuwenoude elementen proza en muziek gecombineerd zijn daarom haast een ultieme culturele samensmelting waar een nieuw, jong publiek van kan gaan genieten.


Voorafgaand aan deze bijzondere, muzikale en gezellige voorstelling konden de aanwezige kinderen zelf een paar laarzen zo mooi mogelijk versieren en er een prijs mee winnen! Na afloop van het sprookje mochten ze op het podium hun laarzen showen…


Viva Classic Live

Voor ons statige stadhuis, een van de meest kenmerkende en karakteristieke gebouwen van Venlo.DAAR hebben we als Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venloonze opwachting gemaakt, om samen met Sef Thissenen vele anderen weer een muzikaal moment aan onze 200-jarige geschiedenis toe te voegen.


We hebben in totaal 5x onderdeel mogen uitmaken van het virtuoze
Viva Classic Live 2022. En waar we met alles wat we als Hermenie in ons hebben de bezoekers memorabele momenten bezorgd.


Daar zijn we ongelooflijk ‘gruuets’ op, omdat we het prachtig vinden om als oudste muziekgezelschap van Venlo ons in een klassieke omgeving kunnen hebben laten horen.


Eén groot feest, zo mogen we het wel noemen. De editie 2022 van Viva Classic Live was voor ons een hele bijzondere. Als jubilerende muziekvereniging mochten we het schitterende podium voor het stadhuis betreden en ons daar laten horen. En hoe!

Het was spannend, het was enerverend, maar het was vooral prachtig! De sfeer was voor, tijdens en na ons optreden heerlijk om mee te maken. En als het weer een keertje tegenzat, dan kwam de stralende energie van het podium en van het publiek!

Feestelijk was ook het ‘lang zullen ze leven’. Dat had vele redenen: onze jarige dirigent, het tienjarig jubileum van het schitterende event en natuurlijk ook ons eigen 200-jarig jubileum.


Check ook videos van "Minse van de hermenie" welke zijn vertoond tijdens het evenement:

 

Opleidingen: jeugdopleiding en Nieuw Talent Orkest 2022

Begin 2022 hebben we met succes het project "Neij Talent" georganiseerd. Hiermee hebben we mensen opnieuw in aanraking gebracht met hun oude hobby of juist met een nieuwe hobby: muziek maken!

In tien repetities lieten we jong en oud ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. 

Om mee te kunnen doen hoefde je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities duurden twee uur en die vlogen voorbij! Het geheel werd afgesloten met een mooi concert. Sommige deelnemers waren zo enthousiast dat ze na het project lid zijn geworden van het opleidingsorkest. Meer informatie  over lid worden bij onze vereniging is te vinden op: https://harmonie-venlo.nl/lid-worden. Er zijn diverse opties voor zowel jeugd, ouderen, beginners en gevorderden.


Hiernaast faciliteren we een instrumentenpoule. Niet iedereen heeft voldoende financiële middelen om een instrument aan te schaffen, vandaar dat we een poule hebben ingesteld waar mensen een instrument kunnen huren of zelfs kunnen lenen zodat het toch mogelijk is om een muzikale hobby te kunnen uitoefenen.


In de planning:

- Bevrijdingsconcert mei 2023

- Neij Talint - Nieuw TalentOrkest 2023 (bij voldoende deelname)

- Jubileumconcert - Multimediavoorstelling "Minse van de Hermenie" - juni/juli 2023